<Statut
Centrul Interinstitutional de Cercetari Socio-Economice privind Dezvoltarea Durabila

(CICSEDD)

Statut

Statut
Parteneri
Cercetare
Activităţi şi Servicii
Metode şi tehnici
Proiecte
Evenimente
Legături utile
Organizare
Istoric
Publicaţii

 

 

Capitolul I. Denumire, constituire, forma juridica si sediu.

Art. 1. Denumirea si forma juridica: Centrul Interinstitutional de Cercetari Socio-Economice (CICSEDD) este o structura componenta a Centrului Interinstitutional de Consiliere si Orientare Profesionala (CICOP), care la randul sau este componenta structurala administrativa a Universitatii "Dunarea de Jos"” Galati, organizat īn baza Hotarārii Senatului ca Departament īn subordinea Rectorului Universitatii “Dunarea de Jos” Galati.

Art. 2. Constituirea CICSEDD ca structura componenta a CICOP are la baza decizia Senatului din 12.02.2006.

Art.  3.  Sediul CICSEDD/CICOP este īn Galati, str. N. Balcescu nr. 53-69; caminul IB, etajul 3.

Capitolul II. Scop, obiective si parteneri.

Art. 4. Scopul CICSEDD Pornind de la cadrul relational al CICOP, scopul CICSEDD este consolidarea capacitatii Universitatii "Dunarea de Jos" Galati de a colabora cu autoritatile locale, agenti economici, asociatii si fundatii si alte persoane juridice si specialisti in domeniul cercetarii stiintifice privind dezvoltarea durabila in contextul societatii bazata pe cunoastere.
Totodata CICSEDD va īntreprinde actiuni pentru īncurajarea participarii la activitatea de cercetare a tinerilor masteranzi si doctoranzi, in functie de domeniul de interes al acestora si temele/proiectele de cercetare aflate in derulare.

Art. 5. Obiectivul principal. Obiectivul principal al CICSEDD este crearea unei retele locale care sa promoveze cercetarea stiintifica privind dezvoltarea durabila in contextul societatii cunoasterii.

Art.  6.  Obiective specifice. Obiectivele specifice ale CICSEDD sunt:

  • definirea, elaborarea si mentinerea unor „cunostinte teritoriale comune” ca rezultat al colaborarii locale in domeniul cercetarii dezvoltarii durabile in contextul societatii bazate pe cunoastere;
  • īncurajarea colaborarii public-privat īn cercetare;
  • īncurajarea participarii tinerilor la activitatea de cercetare specifica CICSEDD;
  • promovarea transferului de cunostinte prin programe si proiecte de cercetare sau educationale de la creatori (Universitate, centre de cercetare regionale, institutii de cercetare etc) catre beneficiarii directi.

Art.  7.  Parteneri.

CICSEDD are la momentul initial aceeasi parteneri ca si CICOP, a carui componenta este.

Parteneri interni: Consiliul Local al Municipiului Galati, Consiliul Judetean Galati, Agentia Judeteana de Ocuparea a Fortei de Munca Galati, Asociatia Internationala a Studentilor (AIESEC), Camera de Comert Industrie si Agricultura Galati.

Parteneri externi: Universitatea Le Havre.

CICSEDD are ca noi parteneri externi Universitatea de Studii din Padova, Universitatea de Studii Pisa, Universitatea de Studii din Florenta, Universitatea de Studii Siena, Universitatea Catolica din Piacenza impreuna cu care va colabora la nivel european in sensul creerii unei platforme europene privind dezvoltarea durabila in contextul societatii bazate pe cunoastere.

Capitolul III. Obiect de activitate

Art.  8.  Obiect de activitate.

Urmarind o larga participare teritoriala la activitatea de cercetare privind dezvoltarea durabila īn contextul societatii bazate pe cunoastere si care sa duca la o buna utilizare a fondurilor si resurselor contribuind la cresterea calitatii vietii sub aspect economic, social, instutional si ambiental, CICSEDD va realiza urmatoarele activitati:

  • analiza nevoilor de cercetare si o corelare mai buna a specializarilor universitare cu piata fortei de munca si cu dezvoltarea tehnologica;
  • prospectarea posibilitatilor de obtinere de fonduri pentru cresterea contributiei īnvatamāntului superior si a cercetarii la dezvoltarea unei economii durabile;
  • promovarea mobilitatii cercetatorilor si in special a tinerilor cercetatori prin stagii de specializare si de documentare īn tara si īn strainatate īn scopul īmbunatatirii competentelor organizatorice, didactice, stiintifice sau manageriale participānd la programe interne si internationale;
  • recomandari pentru initiere, calificare, perfectionare, specializare, recalificare īn cadrul CFCTT al Universitatii “Dunarea de Jos” din Galati,Scolii de afaceri a CCIA Galati si AJOFM Galati;
  • analiza competentelor profesionale īn administratia publica etc.

Capitolul IV. Structura Centrului Interinstutional pentru Cercetari Socio-Economice privind Dezvoltarea Durabila (CICSEDD.

Art. 9. CICSEDD va fi condus de un consiliu de coordonare format din directorul CICOP si cercetatorii experti (conferentiari si profesorii cu exertiza in domenii diferite avand o bogata experienta de cercetare si pedagogica.

Art. 10. Activitatea administrativa va fi realizata de un asistent-manager si o secretara.

Art. 11. Pentru organizarea si desfasurarea activitatilor sale CICSEDD va implica personal calificat cum ar fi cadre didactice, specialisti din īnvatamānt si din exterior, personal cu competente profesionale speciale pe baza de contracte civile sau contracte cu timp partial.

Capitolul V. Finantare si patrimoniu.

Art. 12. Finantarea se face prin:

  • venituri proprii din activitati realizate, din consultanta si evaluari de competente;
  • alocatii de la bugetul de stat si/sau bugetele locale, fonduri externe, contributii ale agentilor economici, sponsorizari, donatii, subventii etc.

Toate fondurile vor fi cheltuite īn conformitate cu obiectul de activitate.

Art. 13. Baza materiala aferenta activitatilor CICSEDD este constituita din totalitatea mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar si a materialelor achizitionate pentru buna desfasurare a activitatilor CICOP. Patrimoniul initial este format din achizitiile din proiectul Phare 2000 “Strategii de integrare profesionala a persoanelor excluse de pe piata muncii”, cod de identificare: RO.0007.02.02.01.0305.

Art. 14. Utilizarea resurselor: resursele financiare vor acoperi:

  • salariile personalului īncadrat si a colaboratorilor;
  • cheltuieli de functionare, materiale consumabile, telefon, corespondenta, documentatie etc.

Art. 15. Modificarea Statutului se poate realiza cu aprobarea Senatului Universitatii “Dunarea de Jos” Galati, in baza hotararii acestuia.

înapoi la pagina anterioarã